Vår affärsidé är att vara regionens största renodlade cykelaffär med det bästa utbudet, trevlig personal, snabb service och bra priser. I cykelverkstaden servar vår kunniga personal alla typer av cyklar - året om.

Cykelogen Kalmar - Vi älskar cyklar.

GUIDE

Skötselråd för din cykel


Vår älskade cykel är inte bara ett transportmedel, det är en trogen följeslagare som tar oss genom äventyr och vardagsäventyr. För att hålla din cykel i toppskick och njuta av smidiga och säkra cykelturer, är det viktigt att regelbundet ge den lite kärlek och omsorg. Här är några oumbärliga skötselråd som kommer att förlänga livslängden på din cykel och säkerställa en optimal körupplevelse.
  1. Regelbunden rengöring: Ge din cykel regelbunden rengöring för att avlägsna smuts, grus och andra föroreningar. Använd en mild tvållösning och en mjuk borste för att rengöra ramen, kedjan och växelkomponenterna.

  2. Kedjeunderhåll: En smörjd och ren kedja är nyckeln till en effektiv cykeltur. Smörj kedjan regelbundet med cykelkedjesmörja och torka bort överskottet med en ren trasa. Detta förhindrar rost och förlänger livslängden på både kedjan och kassett.

  3. Däckkontroll: Se till att däcken är väl uppumpade och kontrollera regelbundet för skador eller slitage. Rätt däcktryck ger bättre prestanda och minskar risken för punktering.

  4. Justering av bromsar och växlar: Kontrollera bromsarna regelbundet för att säkerställa att de är effektiva och jämnt slitna. Justera växlarna för smidiga och exakta växlingar. Om du märker några avvikelser, sök professionell hjälp.

  5. Inspektion av belysning och reflexer: Se till att belysningen och reflexerna är i gott skick. Byt ut trasiga lampor eller reflexerna omedelbart för att öka synligheten och därmed säkerheten under mörka förhållanden.

  6. Kontroll av styre och sadel: Se till att styret och sadeln är ordentligt justerade och säkrade. 

  7. Skydd mot väder och vind: Förvara din cykel inomhus eller använd ett cykelskydd för att skydda den från väder och vind. Detta hjälper till att förhindra rost och slitage.

  8. Regelbunden service: Boka regelbundet in din cykel för en professionell service. Detta kommer att bidra till att upptäcka och åtgärda potentiella problem innan de blir allvarliga.

Genom att ägna lite tid åt regelbunden skötsel och uppmärksamhet på din cykel, kommer du att njuta av smidiga och säkra cykelturer långt in i framtiden. Tänk på din cykel som en trogen vän och belöna den med den vård den förtjänar!

CYKELVERKSTAD:

Exempel på några fasta priser i vår cykelverkstad:
Byte av slang/däck: 200.- ex slang/däck
Riktning av hjul: Från 300.-
Arbetstimme: 700.-

På övrig service ges prisförslag på plats vid inlämning av cykel
Kontakta oss vid frågor

HITTA OSS, CYKELBUTIK OCH CYKELVERKSTAD

Vi ligger precis bakom Giraffen Köpcenter

Verkstadsgatan 15

048024235

butiken@cykelogen.com

 Måndag-fredag: 10:00-18:00, Lördag: 10:00-15:00, Söndag: Stängt

FRÅGOR? KONTAKTA OSS

Antingen via mail under eller på telefon 0480-24235
Namn E-post Meddelande Skicka in